به گزارش خبرنگار دیوانگاه،یکی از اموری که زمینه ساز محبت و مودت بین قلب ها می شود و همچنین وسیله ای برای ابراز محبت به شمار می رود، هدیه دادن و مبادرت به آن است، از این رو، روایات و آموزه های دینی بر هدیه دادن توصیه و تاکید دارند.
پیامبر گرامی اسلام (ص) درباره اهمیت و جایگاه هدیه دهی می فرمایند: «به یکدیگر هدیه دهید، تا نسبت به همدیگر با محبت شوید. به یکدیگر هدیه دهید؛ زیرا هدیه کینه ها را مى برد.»
همچنین آن حضرت (ص) فرموده اند: «هدیه دادن محبت مى آورد و برادرى را نگه مى دارد و کینه و دشمنى را مى برد. براى یکدیگر هدیه ببرید تا دوستدار هم شوید.»
امیرمومنان علی (ع) نیز فرموده اند: «اگر به برادر مسلمان خود هدیه اى دهم که به کارش آید، خوشتر است نزد من از اینکه همانند آن هدیه صدقه دهم.»
از رسول اکرم (ص) روایت است که فرمودند: «امّت من تا هنگامى که یکدیگر را دوست بدارند، به یکدیگر هدیه دهند و امانتدارى کنند، در خیر و خوبى خواهند بود.»
آن حضرت (ص) می فرمایند: «از احترام مرد به برادرش این است که پیشکش او را بپذیرد و از همان چیزى که نزد خود دارد به او پیشکشى دهد و براى پیشکش دادن چیزى به او، خود را به تکلّف و زحمت نیندازد.»
امام رضا (ع) از اجداد خویش از رسول خدا (ص) روایت کرده است که فرمودند: «خوب چیزى است هدیه؛ زیرا آن کلید حوائج است.»
البته بنابر روایات هر هدیه ای جایز نیست و حتی دادن و پذیرفتن برخی هدیه ها نه تنها صحیح نبوده بلکه گاه حرام نیز شمرده می شود.
پیامبر خدا (ص) در این باره می فرمایند: «هر کس براى برادر خود وساطتى بکند و او به خاطر آن وساطت برایش هدیه اى ببرد و او آن هدیه را بپذیرد، هر آینه به در بزرگى از درهاى ربا وارد شده است.»
و نیز امیرمومنان (ع) درباره آیه «بسیار مال حرام مى خورند» فرمودند: «مقصود کسى است که مشکل برادر خود را برطرف کند و آنگاه هدیه او را بپذیرد.»
منابع:
جامع الاخبار _ عیون اخبارالرضا (ع) _ میزان الحکمه
هدیه ای که پذیرفتن آن حرام است!
هرکس براى برادر خود وساطتى بکند و او به خاطر آن وساطت برایش هدیه اى ببرد
و او آن هدیه را بپذیرد، هر آینه به در بزرگى از درهاى ربا وارد شده است.
آخرین مطالب
- ■سازمان بازرسی آثار حمله سایبری به چهار بانک کشور را بررسی کرد
- ■مرحله شهرستانی چهل و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم در هرسین
- ■شاهرخ عزیزی: باید میزبان خوبی برای زائران اربعین باشیم
- ■عهد میبندیم از جنایتکاران انتقام بگیریم
- ■هرسین به خانه تکواندو نیاز دارد
- ■مراسم تشییع نمادین و وداع با قائد امت در هرسین
- ■رهبر ایران امام رضایی به مشهدالرضا رسید
- ■پیکر قائد شهید در حرم امام رضا(ع) آرام گرفت
- ■موکب شهدای شهرستان هرسین در مشهد الرضا مستقر شد
- ■پیکر علی ثانی شیعیان به مسجد جمکران رسید
پربیننده ترین ها
- ■مراسم تشییع نمادین و وداع با قائد امت در هرسین
- ■رهبر ایران امام رضایی به مشهدالرضا رسید
- ■پیکر قائد شهید در حرم امام رضا(ع) آرام گرفت
- ■عهد میبندیم از جنایتکاران انتقام بگیریم
- ■هرسین به خانه تکواندو نیاز دارد
- ■شاهرخ عزیزی: باید میزبان خوبی برای زائران اربعین باشیم
- ■مرحله شهرستانی چهل و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم در هرسین
- ■سازمان بازرسی آثار حمله سایبری به چهار بانک کشور را بررسی کرد

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد