احمدی نژاد در این روز از آغاز ساخت دو راکتور هزار مگاواتی، ساخت 5 رادیو داروی جدید و توانایی اصلاح نسل گیاهان در سال 92و ادامه ساخت مجتمع های سوخت خبر داد.
این رونمایی در حالی انجام شد که 16 و 17 فروردین ماه جاری مذاکرات گروه 1+5 و ایران در قزاقستان با عنوان آلماتی 2 برگزار شد نشستی که هر دو طرف در پایان آن اذعان کردند که فاصله بین دیدگاههای هنوز وجود دارد.
بر همین اساس قرار شد تا نمایندگان 6 گروه 1+5 پیشنهاد ایران در آلماتی2 را به پایتخت های خود برده و پس از بررسی و مشورت نظر خود را از طریق کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران منتقل کنند.
در این راستا و در خصوص تاثیر پیشرفت های صلح آمیز هسته ای ایران بر روند مذاکرات هسته ای ایران و آینده آن با حسن بهشتیپور کارشناس هسته ای گفت و گویی انجام داده ایم که در زیر می خوانید:
حسن بهشتی پور در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجیخبرگزاری فارسدر خصوص پیشرفت های هسته ای ایران گفت: این پیشرفت ها یک دستاورد علمی برای ما محسوب می شوند از نظر من این پیشرفت ها می تواند به شکل غیر مستقیم بر معادلات وگفت وگوهای هسته ای تاثیر بگذارد.
هر چند که وزیر امور خارجه آمریکا جان کری غیر مستقیم اعلام کرده است که این اقدامات کمکی به حل مسئله هسته ای ایران نخواهد کرد که در واقع نارضایتی خود را با این سخنان عنوان کرده است.
ویافزود:معادن سنگ معدن اورانیوم ساغند یزد و بخش اردکان که مربوط به کیک زرد است مدرن سازی شده و از این پس بازدهی بیشتری خواهند داشت.
کارشناس هستهای گفت: مهمترین دستاوردی که روز گذشته رونمایی شد بحث ساخت شتاب دهنده بود (دستگاهی است که در آن ذرّات باردار (مانند: ذرات بنیادی، هسته اتمها یا اتمهای یونیزه شده، مولکولها یا قسمتهای مولکول) به وسیلهٔ میدانهای الکتریکی یا مغناطیسی تا سرعتهای بسیار زیادی شتابداده میشوند) که در جنبههای مختلف علمی کاربرد دارد و نشان از آن دارد که ایران قدرت علمی کافی برای پژوهش در عرصه های مختلف صلح آمیز هسته ای را دارد.
بهشتی پور با بیان این که این پیشرفت ها و تلاش ها در شرایطی رخ داده است که ایران تحت فشارها و تحریم های شدیدی بود تصریح کرد: با توجه به این شرایط می توان گفت که این پیشرفت ها درخور توجه است. به علاوه این اقدامات و پیشرفت ها همگی زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است و هیچ نقطه ناروشنی ندارد و در چارچوب سیاست هایی است که می خواهد چرخه کامل سوخت هستهای را به طور کامل (از سنگ اورانیوم،اکسید اورانیوم، گاز هگزا فلوراید در اصفهان، غنی شدن و تهیه قرص های هسته ای در نطنز،صفحه های سوخت اصفهان و در نهایت در نیروگاه هسته ای و استفاده از سوخت)داشته باشد.
کارشناس هسته ای عنوان کرد: این مجموعه چرخه سوخت هسته ای را معدود کشورها دارند که ما هم جزو آنها هستیم. اکثر کشورها در این عرصه مجبور هستند بخش های از این چرخه را در دیگر کشورهای داشته باشند و مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند.وی افزود:امروز ایران دیگر نیازی به تهیه این مواد از خارج ندارد.ساخت شتاب دهنده و پیشرفت های دیگر نشان دهند خودکفایی ایران است که علی رغم همه تحریم ها محکم پیش می رود.
بهشتی پور معتقد است که این دستاوردهای علمی همگی بومی شده آن هم به وسیله تعدادی از جوانان کشور که به نظرش قهرمان هستند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد