حماسه جایی در اندیشه مدرنیته ندارد/ آوینی قله‌نشین هنر متعهدانه

کد خبر: 1014|21:08 - 1392/01/19
نسخه چاپی
<br /> <div class=\"nwstxtnewsinfo\"><span id=\"bodyHolder_newstextDetail_nwstxtInfoPane\" style=\"font-weight: bold;\"> <p style=\"line-height: 160%;\" class=\"nwstxtlead\">وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حماسه جایی در اندیشه مدرنیته ندارد، گفت: شهید آوینی قله‌نشین هنر متعهدانه بود.</p></span> </div>

به گزارش خبرنگار دیوانگاه به نقل ازخبرگزاری فارساز کرمان محمدحسین صفارهرندی در همایش سالروز شهادت شهید آوینی، روز هنر انقلاب اسلامی و روز بسیج هنرمندان اظهار داشت: زمانی که قرار شد روز سالروز شهید آوینی وارد تقویم شود، عده‌ای گفتند که چقدر می‌خواهید در تقویم روز درست کنید، این افراد از یک سو راست می‌گفتند، زیرا زمانی که تقویم را باز می‌کردی، می‌دیدی که هر روز به نام یک روز و یا یک واقعه رقم خورده بود و از سوی دیگر به این مسأله توجه نداشتند که شهید آوینی یکی از قله‌نشینان هنر متعهدانه اسلامی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: قله‌نشینی در مسائل هنری به عنوان یک جریان هدایت‌کننده همیشه صاحب نقش بوده و مشکل ما در هنر انقلاب اسلامی این است که فاقد این قله‌ها هستیم و یا قله‌ها را نشان نکرده‌ایم.

صفارهرندی تصریح کرد: یکی از دلایل درجا زدن ما در دوران 30 و چندساله که توفیقات ما در عرصه هنر و فرهنگ همپای توفیقات بزرگ در بعضی عرصه‌ها نبود به این علت است که نشانه‌ها را در نظر نگرفته‌ایم.

وی خاطر نشان کرد: در منطق نامگذاری سالروز شهادت شهید آوینی با عنوان روز هنر انقلاب اسلامی این موضوع مطرح شد که این روز، تشریفاتی نیست، بلکه راهبر، محرک و جریان‌ساز است.

صفارهرندی با بیان اینکه مسیری که نظام جمهوری اسلامی طی می‌کند، مسیر رو به رشد و تعالی است، افزود: درافق چشم‌انداز 20 ساله فرض بر این است که ایران الهام‌بخش در حوزه‌های مختلف از جمله علم و فناوری باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به هنرمندان بسیجی بیان کرد: مراقب باشید که مبادا مسیر را به گونه‌ای طی کنیم که زمانی که دفتر افتخارات چشم‌انداز 20 ساله را نگاه می‌کنند به ‌جای اینکه نام‌های فرهنگی و هنری در آن باشد، فقط نام مهندسان، پزشکان، تجارت‌پیشگان، افراد شاخص اقتصادی و چهره‌های غیر فرهنگی به چشم ‌آید.

وی بیان کرد: آوینی می‌خواست راه را نشان دهد و به هنرمندان در حال پرسه ‌زدن در بیراهه بگوید که باید یک بازگشت به فرهنگ و تاریخ خودتان داشته باشید.

صفارهرندی افزود: بسیج، مکتبی سرشار از زیبایی، هنر و شگفتی‌آفرین است و هنرمندان بسیجی به خوبی هنر خود را با بسیج پیوند زده‌اند.

وی عنوان کرد: انقلاب اسلامی اصالتی فرهنگی دارد و ویژ‌گی شخصیت‌های پیشتاز انقلاب این است که فرهنگی بودند و هیچ یک از چهره‌های برجسته انقلاب اسلامی به غیر از نفرات معدودی سابقه حضور سیاسی در رژیم گذشته را نداشتند و متن کار و زندگی آنها فعالیت فرهنگی بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: انقلاب اسلامی ریشه فرهنگی دارد و بر تاریخی تکیه کرده که برجسته‌ترین فرازهایش همان فرازهای ترسیم شده توسط هنرمندان، شاعران ، ادیبان و... است.

صفارهرندی با اشاره به سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی به این مضمون که فرهنگ، بخش مظلوم در کشور ما است، اضافه کرد: دلیل اصلی این امر را باید در آنجا جستجو کرد که شکل‌گیری هنر مدرن با سابقه 150 ساله در کشور ما و جریان رسانه‌ای و داستان‌نویسی همراه آن، از دین منقطع بوده است و روشنفکری جدید حرفی از مسئولیت و تکلیف نمی‌زند.

صفارهرندی بیان کرد: اگر استاد به شاگرد خود در مورد احساس تکلیف حرفی نزند در نتیجه هنرمندان غیر متعهد، غیر مسئول و تابع هواهای نفسانی تربیت می‌شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: حماسه جایی در اندیشه مدرن ندارد و دوره مدرنیته، کاری با انقلاب به عنوان معنای مطلق آن ندارد و این جماعت دین را در تقابل با علم و فرهنگ قرار می‌دهند.

صفارهرندی با بیان اینکه هنرمندان بسیجی باید قله‌نشین عرصه هنر شوند، گفت: به ازای هر نفر که به غیر حق قله‌نشین عرصه فرهنگ و هنر است باید یک نفر را تربیت کنیم که این قله را از تصرف خارج کند.

وی گفت: یکی از نشانه‌های موفقیت رویکرد بسیجی همین است که در دوران دفاع مقدس ما شاهد میدان‌داری جوان‌‌های 20 و چند ساله‌ای بودیم که از پشت میز دانشگاه به جبهه رفته بودند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: رهبر معظم انقلاب اگر روزی احساس کنند که استعداد خلق حماسه فرهنگی وجود دارد در صدر قضیه، چشمشان به هنرمندان بسیجی است.

صفارهرندی خطاب به هنرمندان بسیجی عنوان کرد: حماسه فرهنگی ما با قله‌نشینی امثال شما محقق می‌شود و اگر بتوانیم به صورت منطقی این تفکر را محقق کنیم که می‌گویند باید ابتدا دین و حماسه را حذف کنیم تا هنر غنای لازم را داشته باشد، حماسه فرهنگی خلق می‌شود.

صفارهرندی خاطر نشان کرد: بعضی از اهالی هنر با انقلاب اسلامی دشمنی ندارند، اما در مسیر انقلاب هم نیستند، زیرا راه به آنها نشان داده نشده است و اگر راه را نشان دهیم، آنها نیز وارد این عرصه می‌شوند.

وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد نقش هنرمندان در حماسه سیاسی و اقتصادی گفت:تسلیم در برابر خواست دشمن حماسه نیست، بلکه بی‌بوتگی و ذلت است، نقش هنرمند برجسته کردن نسخه حماسی و نه نسخه تسلیم است و هنرمند باید بتواند به گونه‌ای نگاه حماسی که شور و شعور دارد را به نسل جوان منتقل کند که نفع ما در تسلیم‌طلبی نیست، بلکه در یک تصمیم شجاعانه است.

صفارهرندی انتخابات را یک مصداق حماسه سیاسی برشمرد و افزود: در انتخابات سابقه‌ای جلوی چشمانمان است با عنوان ماجرای فتنه سال 88 ؛ فتنه‌ای که در آن کسانی تمام پیشینه انقلابی این مملکت را به عنوان مدعی قانون‌گرایی و دموکراسی به سخره گرفتند و با تمام ارزش‌های آزادیخواهانه درگیر شدند، البته برملا کردن چهره این افراد حماسه فرهنگی هنرمندان است.

وی تصریح کرد: دشمن قصد دارد در انتخابات ایران افرادی که شعارشان به شعارهای تسلیم‌طلبانه نزدیک است در افکار عمومی بیشتر جلوه کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمانی که دشمن در انتخابات ایران موفق نشود، چاره‌ای ندارد که ایران را به عنوان یک قدرت هسته‌ای، تاثیرگذار و جریان‌ساز به رسمیت بشناسد.

    نظر شما

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد