به گزارش خبرنگار جامعه فارس، فرشته روحافزا در نشست تخصصی سبک زندگی که به میزبانیخبرگزاری فارسبرگزار شد، درباره اتخاذ شیوه صحیح سبک زندگی اظهار داشت: چنانچه هویتیابی و مبنای زندگی با استفاده از منابع صحیح باشد بدون شک خروجی صحیح و مناسبی خواهد داشت در غیر این صورت نمیتوان منتظر حصول خروجیهای صحیح از آن شد.
معاون شورای فرهنگی - اجتماعی زنان در ادامه یادآور شد: در صورتی که مبنای زندگی برگرفته از متون الهی باشد، این توقع به وجود میآید که سبک زندگی نیز با خروجیهای مفید و مؤثری همراه شود.
وی ضمن ابراز تأسف از اینکهشگردهای بکار گرفته شده در دستگاههای مختلف به منظور ارائه سبک زندگی صحیح در جامعه موفقیتآمیز و نتیجهبخش نبوده است،افزود: چنانچه سبک زندگی به روش اسلامی در جامعه توسط افراد آن به صورت کامل اعاده میشد، دیگر جای هیچ گونه بحثی باقی نمیماند.
وی با بیان اینکه ما نتوانستهایم سبک زندگی برمبنای الهی را در جامعه القا کنیم افزود: این امر نشأت گرفته از عوامل متعددی است.
معاون شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با اشاره به متغیر بودن اندیشههای بشری، گفت: اندیشههای بشری تقریباً در هر دهه دچار دگرگونی و تغییر میشود به طوری که یک دهه اندیشههای افراد دهه بیش از خود را رد میکنند.
روحافزا در تکمیل گفتههای خود، یادآور شد: چنانچه ما زندگی خود را براساس اندیشههای بشری بنا کنیم، در نهایت تبدیل به یک موش آزمایشگاهی خواهیم شد.
و ی متذکر شد: با رجوع به عقل این نتیجه حاصل میشود که ما نباید زندگی خود را بر مبنای اندیشههای بشری پیش ببریم و در مقابل باید از سبک زندگی الهی و قرآنی استفاده کنیم.
روحافزا در ادامه با اشاره به نمونههایی از ورود اندیشه های بشری در سبک زندگی افراد و جامعه، بیان داشت:اُپن بودن آشپزخانهها، رواج استفاده از غذای فستفود، طراحی مد و لباس، نحوه صحبت کردن و گذراندن اوقات فراغت از نمونههای بارز سبک و سیاق زندگی براساس شیوههای سایر جوامع است.
به گفته وی،ما هم اکنون اکثر شیوههای زندگی را از جوامع غربی کپی میکنیم و در این خصوص انتخابی کورکورانه را مبنای راه خود قرار دادهایم.
هنر نه گفتن فرزندان برای والدین نباید باشد
معاون شورای فرهنگی - اجتماعی زنان با انتقاد از انتخاب کورکورانه سبک زندگی از سایر جوامع گفت:به عنوان نمونه، جامعه در صدد است که نه گفتن را به فرزندان و کودکان خود بدون توجه به حرمت و احترام به والدین بیاموزد، باید توجه داشت که این نه گفتنها، نباید در برابر والدین باشد، این امر براساس متون اسلامی و قرآنی نیست.
روحافزا اضافه کرد: متأسفانه هم اکنون سبک زندگی اسلامی در لایههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، بینالمللی و حتی علمی کشور، به چشم نمیخورد. ما در این زمینه دچار وازدگی شدهایم.
وی با اشاره به گفته جوامع غربی مبنی بر اینکه فرماندهان جنگ نرم برای تغییر در باورها و ارزشهای جامعه سعی میکنند از راه دگرگون کردن شیوه زندگی افراد وارد شوند، ابراز داشت: جوامع غربی سعی در تغییر در باورهای افراد جامعه دارند.
معاون شورای فرهنگی - اجتماعی زنان در ادامه خاطرنشان کرد:همه ما که متشکل از تمام افراد جامعه و دستگاههای دولتی و غیردولتی هستیم، به هجمه عظیمی که سالیان دراز است تحت عنوان جنگ نرم از سوی جوامع غربی بر جامعه القاء میشود، بی تفاوت بودهایم.
وی متذکر شد: باید به جوانان آگاهیهای لازم در این باره داده شود تا آسیب نبینند.
روحافزا، تغییر در سیستم زندگی، تجردگرایی، مدرکگرایی در مقابل علمگرایی را از جمله نمونههای ورود سبک و سیاق فرهنگ غرب بر جامعه برشمرد و اظهار داشت:این سبک زندگی غربی در کشور رخنه کرده و تغییر این سبک مستلزم عزم ملی است.
دنبال مقصر گشتن اشتباه است
وی یادآور شد: هم اکنون که سبک زندگی غربی در کشور رخنه کرده، به دنبال مقصر گشتن کار بیهودهای است و فقط باید در پی یافتن راهکارهای مفید و اثرگذار برای مقابله با آن بود.
روحافزاتبدیل شدن مهریه زن به معضل، کم بودن تعداد فرزندان و مدرکگرایی را از جمله نگرشهای مدرنیتهعنوان و خاطرنشان کرد:این نگاهها ضدخدایی است و باید به صورت علمی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.