بر اساس این گزارش طی ماه های گذشته علنی شدن رسوایی های اخلاقی صادق صبا، رئیس بخش فارسی بی بی سی با پونه قدوسی مجری این شبکه موجب بی ثباتی و بهم ریختگی در میان کارکنان این بنگاه خبری شد به گونه ای که صبا و قدوسی مجبور به واکنش شدند.
علنی شدن ساختگی و از پیش تعیین شده بودن بعضی تماس ها با برنامه هایی مثل نوبت شما و درد سر ساز شدن آن برای سیاوش اردلان دیگر مجری شبکه فارسی بی بی سی، بی اعتمادی و سرخوردگی مخاطبان و کارکنان این شبکه را دو چندان کرد.
به نظر می رسد هاروکس در نشست روز گذشته با کمیته بررسی عملکرد بی بی سی در مجلس عوام بریتانیا با گزارشی سست و بی اساس سعی در سرپوش گذاشتن روی رسوایی های متعدد بخش فارسی بی بی سی داشت.
رئیس بخش جهانی بی بی سی در جلسه این کمیته از فشار نیروهای امنیتی ایران بر خانواده های کارکنان بی بی سی فارسی سخن گفت.
پیتر هاروکس که چندی پیش از صادق صبا رئیس بخش فارسی این شبکه گزارشی مبنی بر عدم تمایل بعضی از مهره های کلیدی بی بی سی فارسی به ادامه همکاری دریافت کرده بود، مشکلات و رسوایی های بی بی سی فارسی را فاکتور گرفت و گفت: پنج، شش نفر از خانواده های کارکنان بخش فارسی این شبکه مورد تهدید نیروهای امنیتی ایران قرار گرفته اند که بستگان آنها باید همکاری خود را با بنگاه خبری بریتانیا قطع کنند.
صادق صبا هم در همین کمیته دلیل این فشارها را پخش یک مستند از بی بی سی فارسی عنوان کرده است!
هاروکس و صبا از نهادهای بین المللی خواسته اند فشارهای خود بر ایران را افزایش دهند و دلیل توقف پارازیت روی برنامه های بی بی سی را فشارهای بین المللی عنوان کرده اند.
درخواست هاروکس و صبا برای فشار بین المللی بر ایران در جهت عدم ممانعت از پخش برنامه های بی بی سی در حالی عنوان می شود که برنامه های رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران از طرف شرکت فرانسوی یوتل ست از روی ماهواره هاتبرد قطع شده است.
شرکت یوتل ست دلیل این اقدام را پخش برنامه های مختلف شبکه \"سحر\" به زبان های مختلف از جمله فرانسوی عنوان کرده است.
گفتنی است در گزارش ارائه شده به کمیته بررسی عملکرد بی بی سی در مجلس عوام بریتانیا هیچ اشاره ای به رسوایی های اخلاقی متعدد این شیکه چه در بخش جهانی و چه در بخش فارسی و تبعات آن نشده است.
