پایگاه خبری تحلیلی دیوانگاه15:31 - 1394/04/08
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور خبر داد

طراحی شیوه‌های جدید اخذ زیر میزی توسط برخی از پزشکان

عضو شورای عالی نظام پرستاری کشورگفت: با وجود هزینه‌هایی که در طرح تحول برای ممنوعیت اخذ زیر میزی در نظر گرفته شد اما برخی از پزشکان در غالب شکل‌های جدید اقدام به دریافت زیر میزی می‌کنند.

کوروش نادری عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران بیان کرد: با گذشت بیش از یکسال از طرح تحول نظام سلامت که یکی از اهدافش ممنوعیت اخذ زیر میزی توسط پزشکان بود متاسفانه هنوز این هدف محقق نشده است و بیماران مجبور به پرداخت پولهای زیر میزی به شیوه‌های مختلف در غالب خرید سکه و هدایا هستند. 
 
وی افزود: از دیگر شیوه هایی که پزشکان آن را اعمال می کنند فروش تجهیزات پزشکی به بیماران است که طبق قانون هیچ پزشکی اجازه‌ی خرید و فروش تجهیزات پزشکی را ندارد اما ظرف 6 ماه گذشته بیش از 200 مورد از این تخلفات را ضبط کرده‌ایم و با توجه به اینکه آن را به مسئولین گزارش کرده‌ایم اما هیچ برخوردی با متخلفین صورت نگرفت. 
 
نادری ادامه داد: بدترین شکل جدید اخذ زیر میزی توسط پزشکان به این صورت شده است که در بیمارستانهای دولتی اگر بیماری به پزشک زیر میزی پرداخت نکند پزشکان اقدام به عمل نمی‌کنند و بیمار را به بیمارستانهای دیگر منتقل می‌کنند. 
 
وی تصریح کرد: با وجود اینکه سال گذشته دولت تعرفه‌های پزشکی را تا سقف 300 درصد افزایش داد تا از گرفتن زیر میزی  جلوگیری شود اما این رسم غلط به شیوه‌های دیگر در بیمارستان‌ها اعمال می‌شود و همچنان باقی مانده است. 
 
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطر نشان کرد: شاید یکی از دلایلی که باعث شده این مشکل باقی بماند واگذاری نظارت بر انجام این تخلفات به نظام پزشکی باشد و چون چاقو دسته خود را نمی‌برد احکامی در مورد این تخلفات صورت نگرفت.